Cel mai bun tiramisu pe care il vei face vreodata! O reteta simpla, dar foarte inventiva

Cand auzim numele tiramisu, ne gandim la o prajitura fina, rafinata si foarte usor de pregatit. Fie ca esti o tanara gospodina care vrea sa-si surprinda iubitul cu un desert romantic, fie ca esti o  gospodina cu experienta si doresti sa pregatesti un desert special familiei, tiramisu este mereu alegerea potrivita.

Este usor de preparat, nu necesita  coacere, iar acest lucru reprezinta un avantaj, pentru ca se pregateste mai repede si scapam de cosmarul unui blat necrescut.

De-a lungul anilor, modul de preparare al tiramisu a suferit modificari , dupa inventivitatea si dorinta  fiecaruia. Dar nu trebuie sa ne indepartam prea mult de reteta originala. In unele retete se folosesc ouale crude, insa eu optez pentru prepararea termica, pentru a elimina orice suspiciune de sallmonela.

Iata mai jos o reteta gustoasa si usor de preparat:

Ingrediente:

  • 3 galbenusuri, 3 linguri zahar pudra, 250 g mascarpone, 250 ml cafea pregatita mai concentrat, 1 pachet piscoturi, 150 ml amareto, 200 ml frisca, cacao.

Se bat galbenusurile cu zaharul pudra, pana se obtine o crema albicioasa.

Intr-un vas se pune apa la incalzit, iar dupa ce atinge punctul de fierbere, se pune vasul cu galbenusurile, pentru a fi preparate termic, pe baie de abur. Trebuie amestecat continuu, pana se obtine o crema cu textura asemanatoare cu cea a maionezei, iar zaharul sa fie complet dizolvat. Se lasa la racit, iar apoi se adauga amareto.

Dupa ce s-a racit, se amesteca cu mascarpone,apoi cu frisca batuta, amestecand cu o spatula.

Asamblarea – piscoturile se inmoaie in in cafea, se pune intr-o tava un strat de piscoturi, un strat de crema, pana se termina piscoturile,se orneaza cu crema,si se pudreaza cu cacao.

Se lasa la frigider 2 ore.